Gordijnenonderhoud

Gordijnenonderhoud voor langdurige mooie gordijnen

Geef nieuwe gordijnen even tijd. Gordijnen moeten namelijk uithangen om goed in de plooi te vallen. Laat de gordijnen niet schuren langs plafonds, ruwe muren of vensterbank.

Buitenlucht doet een gordijn goed! Hang de gordijnen een paar uur buiten, het liefst bij mist en ze zijn weer helemaal fris!

Ga niet te snel over tot wassen van gordijnen. Bij het prcoces van het maken van de gordijnen wordt er een speciale  finishmethode gebruikt die zorgt voor een mooie uitstraling van je gordijnen. Door te wassen wordt deze finsh aangetast.

Let op! niet te heet strijken en altijd aan de achterkant. Probeer het eerst op een onopvallende stukje. Wees voorzichtig met stoom dit is namelijk 100°C!

Voor een extra mooie plooi val aan de onderzijde, strijk je de zoom aan de achterzijde van de stof scherp in.

Gordijn wasinstructies

Een kind kan de was doen!

Als je de gordijnen wilt wassen adviseren wij om dit chemisch te reinigen door een stomerij. Het resultaat is dan beter. Er zijn echter gordijnen die juist niet chemisch gereinigd mogen worden, dit wordt altijd aangegeven door de behandelingssymbolen op het ingenaaide wasetiket. Indien gordijnen, inbetweens, vitrages toch zelf gewassen worden , dient u de volgende instructie te volgen.

1.     Verwijder eerst de haken uit het gordijn
2.     Gebruik een ruim sop in een tell of bad (niet in sop laten staan)
3.     Bij wasmachinewas de trommel maximaal tot 2/3 vullen om grote wrijving van de stof met de wastrommel te voorkomen. Wat wrijfvlekken kan veroorzaken. Letop! de meeste huishoudwasmachines hebben een beperkte trommelinhoud!
4.     Maximale temperatuur volgens wasinstructies.
5.     Niet wringen en boenen
6.     Niet centrifugeren (eventueel 1 aan 2 slagen zodat het meeste water weggepompt is)
7.     Vochtig ophangen
8.     Als volgens de behandelingssymbolen wordt aangegeven dat de vitrage in de wasmachine mag worden gewassen, raden wij aan een waszak (bijvoorbeeld sloop) te gebruiken om schuurplekken te voorkomen.
9.     Om verkleuring bij het wassen te voorkomen, raden wij een bont of liever nog een fijnwasmiddel aan, zonder optisch wit of bleekmiddel.
10.     Houd er rekening mee dat een eventuele krimp tot 3% acceptabel is.

Klachten op stoffen die niet volgens de behandelingsinstructie zijn gereinigd, kunnen wij niet in behandeling nemen.

Reinigininstructies vouwgordijnen

Voor het reinigen van een vouwgordijn kunnen de reinigingsinstructies van de gordijnen, vitrages en inbetweens worden gehanteerd. Neem de volgende stappen voordat je tot reinigen over gaat:

1.     Maak de optrekkoorden aan de achterzijde van het vouwgordijnen los
2.     Verwijder vervolgens de koorden, haal deze door de oogjes.
3.     Haal de stof van het klittenband los.
4.     Verwijder de baleinen en behandel de stof volgens reinigininstructies.
Letop! nadat het vouwgordijn van het syteem is, maak dan geen gebruik meer van de ketting! Hiermee voorkom je dat de vouwgordijn bij het monteren scheef gaat hangen.

Bij twijfel vraag gerust en wij nemen de stappen met u door

 

Kom langs in onze winkel of neem contact op.

Mizar 10
7891 VE Klazienaveen
0591 – 31 44 04
wendy@colorsathome.nl

 

Neem een kijkje in onze winkel