Leggen van een PVC vloer

Bij het leggen van een PVC vloer moet u met verschillende zaken rekening houden. Deze zaken hebben wij voor u even op een rijtje gezet. Wel wordt er aangeraden om een PVC vloer te laten leggen door een specialist. Zo bent u er zeker van dat de vloer stevig en strak ligt. Onze specialisten kunnen de vloer voor u leggen. Neem contact met ons op om een afspraak te maken.

Ondervloer

Afhankelijk van het soort PVC vloer dat u gekocht heeft is de ondervloer belangrijk. Bij klik PVC is het belangrijk dat er een ondervloer wordt gelegd. De ondergrond hoeft niet geëgaliseerd te zijn. Maar bij plak PVC is het belangrijk dat de ondergrond wel geëgaliseerd is, omdat de vloer wordt verlijmd. Als de ondergrond niet glad en helemaal schoon is, zal de vloer niet goed plakken en verschuiven.

Over de bestaande vloer leggen

Wilt u een PVC vloer leggen over een bestaande vloer? Dat kan als het een harde vloer is. Deze moet dan ook glad en schoon zijn. Als u een PVC vloer over tegels wilt leggen moet u eerst zorgen dat de voegen gevuld worden. De voegen opvullen moet tot dezelfde hoogte als de tegels om er voor te zorgen dat de vloer glad is.

Overige tips

Naast het zorgen voor een gladde ondergrond, is het belangrijk dat de pakken met PVC vloer ten minste 48 uur kunnen acclimatiseren. De temperatuur bij het leggen moet minimaal 18 graden. Tijdens het leggen van de vloer kunt u gebruik maken van een PVC snijder als u bepaalde hoeken moet leggen. Houd daarom bij aanschaf rekening met 5% snijverlies. Een PVC strook kan overigens wel vervangen worden als dat nodig is. Belangrijk hierbij is dat de strook voldoende verwarmd wordt, bijvoorbeeld door middel van een föhn. Bepaal ook vooraf de legrichting en begin aan een muurkant. Zo kunt u het makkelijker in één keer doorleggen.

Vraag een specialist

Het leggen van een PVC vloer is best ingewikkeld. Wilt u dat uw vloer gelegd wordt door een specialist? Neem dan contact met ons op. Onze specialisten helpen u graag, ook met het egaliseren van de vloer.

Kom langs in onze winkel of neem contact op.

Mizar 10
7891 VE Klazienaveen
0591 – 31 44 04
wendy@colorsathome.nl

 

Neem een kijkje in onze winkel