Onderhoud van een PVC vloer

Is het onderhoud van PVC vloer lastig? Nee, zeker niet. Het is geen hogere wiskunde, maar moet wel regelmatig uitgevoerd worden. Lees snel verder en volg ons stappenplan voor het onderhoud van een PVC- vloer.

PVC is duurzaam

Een PVC voer is van zichzelf duurzaam, maar u kunt bijdragen aan de duurzaamheid. Dit kunt u doen door de PVC- vloer goed te onderhouden. PVC bestaat uit vier lagen die allemaal hun eigen kenmerken hebben. De voordelen die deze lagen meebrengen zijn:

  • Gaat beschadigingen tegen
  • PVC is waterbestendig
  • Bescherming tegen vuil en vlekken
Hoe onderhoud ik een pvc vloer

Onderhoud stappenplan

PVC is dus van zichzelf erg sterk en gaat niet gelijk kapot als er iets valt. Maar onderhoud zal wel uitgevoerd moeten worden. Om ervoor te zorgen dat uw vloer een mooie luxe uitstraling blijft behouden, is het advies om dagelijks stof te verwijderen. Dit kan met een stofzuiger of met een stofwisser. Daarnaast wordt wekelijks dweilen aangeraden. Doe dit niet met een kletsnatte maar met een vochtige dweil. Omdat krassen en vlekken niet te voorkomen zijn, is het advies om dit maandelijks goed schoon te maken. Heeft u een lichte vloer? Dan wordt dweilen twee keer per week en krassen verwijderen twee keer per maand aangeraden.

Goede bescherming

Een ander belangrijk punt van onderhoud is proberen krassen te voorkomen. Dit kunt u doen door beschermnopjes onder de meubels te plakken. En denk ook eens aan een goede deurmat. Zo krijgt u minder snel vieze afdrukken op de vloer. Het onderhoud is vaak voldoende met een vochtige dweil. Maar als de krassen niet te verwijderen zijn, dan kunt u de dit repareren met een reparatiekit.

Vraag advies

Wilt u extra informatie over het onderhoud van een PVC vloer? Of heeft u last van een kras in de vloer die u wilt laten repareren? Neem dan gerust contact met ons op of kom langs in de winkel en vraag advies.

Kom langs in onze winkel of neem contact op.

Mizar 10
7891 VE Klazienaveen
0591 – 31 44 04
wendy@colorsathome.nl

 

Neem een kijkje in onze winkel