PVC vloer met vloerverwarming

Is het mogelijk om een PVC vloer op vloerverwarming te leggen? Moet je ook rekening houden met het type PVC? Op deze pagina vind je alle informatie over het leggen van PVC op vloerverwarming.

Je leest hier:

  1. Combinatie PVC vloeren en vloerverwarming?
  2. Waarom PVC vloeren en vloerverwarming een goede combinatie is
  3. De warmtegeleiding van een PVC vloer
  4. Klik vs Plak vloerverwarming
  5. Mogelijkheden van PVC vloeren op vloerverwarming

 

1. Combinatie PVC vloeren en vloerverwarming?

De combinatie PVC en vloerverwarming is erg goed mogelijk. Echter is dit afhankelijk van de dikte en het type PVC vloer. Hierover lees je op deze pagina meer.

2. Waarom PVC vloeren en vloerverwarming een goede combinatie is

  1. Snelle warmte geleiding, waardoor de vloer sneller warm is. Jij kunt dus eerder genieten van de vloerverwarming.
  2. Energiebesparing, de snelle warmt geleiding zorgt ervoor dat de vloer snel warm is en daardoor minder hoeft te stoken.
  3. Ideaal klimaat. Door de combinatie met PVC vloeren en vloerverwarming zorg je voor een ideaal klimaat in huis.

pvc vloeren emmen
Mooie PVC vloer? Bekijk nog meer PVC vloeren

3. De warmtegeleiding van een PVC vloer

De verschillende PVC vloeren hebben invloed op de warmtegeleiding van de vloer. Zo geleiden bepaalde PVC vloeren warmte minder goed door, waardoor de warmte minder snel voelbaar is. Zo is de warmte van vloerverwarming i.c.m. klik PVC minder snel voelbaar, gezien de dikkere laag. Plak PVC daarentegen heeft een betere warmtegeleiding. Dit komt doordat het aan de vloer vast geplakt is, waardoor de warmte van de vloerverwarming veel sneller voelbaar is.

4. Klik vs Plak vloerverwarming

Ondanks dat klik PVC minder goed isoleert, heeft het wel enkele belangrijke voordelen. Zo kun je klik PVC eenvoudig verhuizen (naar bijvoorbeeld een andere kamer of je nieuwe huis). Ook is het eenvoudiger om de vloer zelf te leggen, het is minder complex dan het leggen van een plak vloer. Waarbij het met Plak PVC aan te raden is om de vloer te egaliseren, hoeft dit met Klik PVC niet. Dit zal je veel tijd en moeite besparen.

5. Mogelijkheden van PVC vloeren op vloerverwarming

De mogelijkheden van PVC vloeren zijn eindeloos. Onderstaand vind je een overzicht van enkele mogelijkheden voor PVC vloeren. Wil je weten wat er nog meer mogelijk is? Vraag het direct!

pvc grijs vloerverwarmingvloerverwarming onder pvc vloerpvc laminaat op vloerverwarming

Bekijk nog meer voorbeelden van PVC vloeren.

Wij helpen je graag

Mocht je hulp of advies nodig hebben bij het leggen van de PVC vloer op vloerverwarming, dan helpen wij je graag. Wij hebben meer dan 40 jaar ervaring en kunnen naast het leggen van de vloer, ook de vloer egaliseren. Neem daarom gerust contact met ons op of bezoek onze winkel in Klazienaveen.

Kom langs in onze winkel of neem contact op.

Mizar 10
7891 VE Klazienaveen
0591 – 31 44 04
wendy@colorsathome.nl

 

Neem een kijkje in onze winkel