PVC vloer schoonmaken

Een PVC vloer schoonmaken kost niet veel tijd. Vanwege de opbouw van PVC is schoonmaken ook niet schadelijk voor de vloer. Maar hoe maakt u de vloer goed schoon? Dat leggen we u graag uit.

PVC is waterbestendig

De vier lagen van PVC zorgen samen voor de vloer lang mooi en sterk blijft. De onderste laag, de rug, is waterdicht. De toplaag gaat beschadiging en slijtage tegen. De bovenste laag is de PU beschermlaag. Deze laag beschermt de vloer tegen vuil en krassen. Dit is dan ook de laag die u schoonmaakt. En het schoonmaken is ook heel eenvoudig.

pvc vloer

Schoonmaak stappenplan

Het regelmatig schoonmaken van een PVC vloer zorgt ervoor dat de kwaliteit langer goed blijft. Om ervoor te zorgen dat u lang van de vloer kan genieten, zijn er een aantal tips voor het schoonmaken:

  • Aangeraden wordt om dagelijks de vloer te stofzuigen of af te nemen met een stofwisser.
  • Dweil de vloer met een vochtige dweil minstens één keer per week. Heeft u een lichte vloer? Dan wordt twee keer per week aangeraden. Dit advies geldt ook voor een PVC vloer in combinatie met vloerverwarming.
  • Strepen op de vloer zijn niet te voorkomen, maar wel schoon te maken. Doe dit minstens één keer per maand. Bij een lichte vloer wordt twee keer per maand aangeraden.

Extra bescherming

Naast het schoonmaken zijn er nog andere tips om de vloer te beschermen. Denk bijvoorbeeld aan beschermdopjes onder uw meubelen en stoelen. Gebruik bij een bureaustoel een doorzichtige bureaustoelmat.  Geen zin in vieze voetafdrukken? Zorg dan voor een schone en goede droogloopmat bij uw deur.

Toepasbaar in heel uw woning

 Omdat een PVC vloer schoonmaken gemakkelijk gaat en de vloer waterbestendig is, past deze vloer goed in alle kamers van de woning. Ook in de badkamer of in de keuken. Wilt u meer weten over de mogelijkheden van PVC? Neem dan contact met ons op of kom langs in onze winkel.

Kom langs in onze winkel of neem contact op.

Mizar 10
7891 VE Klazienaveen
0591 – 31 44 04
wendy@colorsathome.nl

 

Neem een kijkje in onze winkel