Soorten PVC

Een PVC vloer is in vele maten, soorten en kleuren verkrijgbaar. Nadat u gekozen hebt voor een PVC vloer moet u een keuze maken tussen de soorten PVC. De soorten zijn: klik en plak PVC. Beide soorten hebben overeenkomsten en verschillen.  

Klik PVC

Klik pvc bestaat uit stroken. Deze stroken worden in elkaar geklikt. Dit maakt het makkelijker om de deze vloer zelf te leggen. Ook is het mogelijk om verschillende patronen te leggen omdat de stroken aan alle kanten een klikverbinding hebben. Daarnaast is klik PVC iets dikker. Dit zorgt ervoor dat ondergrond niet geëgaliseerd hoeft te zijn. Wel is een ondervloer aangeraden bij deze soort PVC. Vanwege het eenvoudige klik systeem, kan deze vloer ook weer losgehaald worden. Bijvoorbeeld als u gaat verhuizen en de vloer mee wilt nemen. De vloer wordt vaak afgewerkt met plinten om er zeker van te zijn dat de vloer op zijn plek blijft liggen.

Plak PVC

Deze vloer wordt verlijmd, geplakt als het ware. Bij deze vloer is het belangrijk dat de ondergrond geëgaliseerd en schoon is. Hier is dan geen ondervloer bij nodig. Als de vloer wordt verlijmd, zal de vloer goed op zijn plek blijven liggen. Dit maakt het ook gelijk lastig bij het leggen. De vloer moet in een keer goed gelegd worden. Het egaliseren van de ondergrond is vaak zwaar werk. Een groot voordeel van plak PVC is dat de keuze in patronen oneindig zijn. Heeft u vloerverwarming? Dan is plak PVC de beste keuze. Deze vloer laat namen sneller warmte door.

De voordelen van PVC

Beide soorten PVC hebben dezelfde voordelen:

  • Slijtvast
  • Geluiddempend
  • Onderhoudsvriendelijk

Dit maakt PVC voor bijna elke ruimte en woonsituatie de ideale keuze.

De vloerenspecialist

Heeft u hulp nodig bij de keuze tussen de soorten PVC? Kom langs bij ons in de winkel of neem contact met ons op. Onze specialisten helpen u graag. Naast advies geven kunnen we de vloer ook voor u leggen, inclusief egaliseren van de ondervloer.

Kom langs in onze winkel of neem contact op.

Mizar 10
7891 VE Klazienaveen
0591 – 31 44 04
wendy@colorsathome.nl

 

Neem een kijkje in onze winkel