Verschillen tussen klik en plak PVC

PVC vloeren worden nog steeds veel verkocht. Dit komt met name door de voordelen van PVC. Naast de verschillende kleuren, patronen en groottes, is er ook  een verschil in het leggen van PVC. De mogelijkheden zijn klik en plak PVC. Maar wat zijn de verschillen tussen klik en plak PVC? Lees snel verder en kom erachter.

Klik PVC

Het grote voordeel van klik PVC is dat je het zelf makkelijk kan leggen. Dit komt door de verbindingen die aan de planken zitten. Hierdoor is het makkelijker om patronen te maken in de vloer. Daarnaast hoeft de ondergrond meestal niet geëgaliseerd worden, maar een ondervloer wordt zeer sterk aangeraden. Omdat de klik vloer makkelijk te leggen, is deze ook makkelijker los te halen als je de vloer mee wilt nemen met een verhuizing.

Plak PVC

Een plak PVC vloer wordt verlijmd. Dit zorgt ervoor dat de vloer super strak ligt. Omdat de plak PVC op de grond wordt gelijmd, is er geen ondervloer nodig. Maar dan is het wel belangrijk dat de ondergrond geëgaliseerd wordt. Een plak PVC vloer laat iets sneller warmte door bij vloerverwarming dan een klik PVC. Vanwege de verlijming, is een plak PVC vloer moeilijk zelf te leggen. Maar daartegenover staat dat plak PVC oneindig veel mogelijkheden in patronen heeft.

Overeenkomsten klik en plak PVC

Naast de verschillen tussen klik en plak PVC, hebben deze sooreten ook overeenkomsten. Pvc vloeren hebben een sterke toplaag, zijn onderhoudsvriendelijk, geluiddempend en zijn slijtvast. Zowel klik als plak PVC profiteren van deze voordelen. Ook zijn beide varianten geschikt voor vloerverwarming. Door deze voordelen, is PVC geschikt voor alle ruimtes in je woning.

Advies over PVC

Mocht je hulp of advies nodig hebben bij het uitkiezen en/of leggen van de een PVC vloer, dan helpen wij je graag. Wij hebben meer dan 40 jaar ervaring en kunnen naast het leggen van de vloer, ook de vloer egaliseren. Neem daarom gerust contact met ons op of bezoek onze winkel in Klazienaveen.

Kom langs in onze winkel of neem contact op.

Mizar 10
7891 VE Klazienaveen
0591 – 31 44 04
wendy@colorsathome.nl

 

Neem een kijkje in onze winkel