Vloer egaliseren voor PVC

Egaliseren van de vloer is de basis om ervoor te zorgen dat jouw PVC vloer mooi op de grond ligt, zonder bultje en ophogingen. Wat egaliseren precies is en hoe je dat doet lees je hier.

Je leest hier:

  1. Waarom egaliseren?
  2. Hoe egaliseren?
  3. Zelf doen of laten doen?

 

1. Waarom egaliseren?

De minimaal dikte van PVC vloeren (2/3mm) zorgt ervoor dat je alles voelt wat onder de vloer ligt. Iedere stukje stof, scheurtje, korrel of splinter zal dus merkbaar zijn. Vooral bij Plak PVC zal dit het geval zijn. Dit maakt het dus belangrijk dat de vloer goed geëgaliseerd wordt.

Bovendien moet de ondervloer hard genoeg zijn voor het leggen van een vloer. Controleren of de vloer hard genoeg is doe je door verticale en horizontale lijnen te krassen. Als de ondervloer stuk gaat tussen de lijntjes door, dan weet je dat vloer te zacht is.

2. Hoe egaliseren?

Het egaliseren is geen eenvoudige klus. Ervaring bij het egaliseren is daarom belangrijk, om (blijvende) fouten te voorkomen.

Begin met het reinigen van de dekvloer. Dit kan eenvoudig door een stofzuiger te gebruiken. Voeg vervolgens een primerlaag aan op de vloer, dit zorgt voor een optimale hechting.

vloerreiningen emmen

Breng daarna de egalinelaag aan op de vloer. Hierbij is het van belang dat de vloer droog en schoon wordt gemaakt. Op deze manier maak jij de ondergrond gereed voor het leggen van de PVC vloer.

vloer laten egaliseren mmen

Twee voorbeelden hoe de egalisatie van een vloer eruit ziet. 

vloer egalisatie drenthe

Als na het leggen van de egalinelaag nog oneffenheden te zien zijn, kun je dit wegwerken door dit licht op te schuren. Vergeet vervolgens niet om de egalinelaag stofvrij te maken.

3. Zelf doen of laten doen?

Een egalinelaag aanbrengen is gemiddeld gezien veel werk en een lastige klus. Heb je het zelf niet eerde een vloer geëgaliseerd? Dan is het advies om iemand in te schakelen die hier ervaring mee heeft. Colors@Home is gespecialiseerd in het egaliseren van vloer en het leggen van vloeren. Door onze jarenlange ervaring weten wij precies wat belangrijk is bij het aanbrengen van egaline en het vloerleggen. Ook kunnen wij jou goed adviseren, zodat jouw woonwensen in vervulling gaat.

vloer laten leggen emmen

Vloer laten egaliseren of andere vragen?

Neem dan direct contact met ons op via het onderstaande formulier of bel 0591 – 31 44 04

Bekijk ook onze andere vloeren.

Kom langs in onze winkel of neem contact op.

Mizar 10
7891 VE Klazienaveen
0591 – 31 44 04
wendy@colorsathome.nl

 

Neem een kijkje in onze winkel